Валс, латино, оперни арии, балет, народни танци, мускетари и техните дами и дори истински коне в спектакъла на открито, малко прекъснат, но непомрачен от проливния дъжд

Десетки талантливи възпитаници на Италианския лицей в Горна баня доставиха истинско удоволствие на публиката вчера на юбилейния концерт на училището.

На издигната в двора сцена истинско изкуство демонстрираха ученици от 1 до 12 клас на училщето, както и някой бивши възпитаници на лицея, тръгнали от неговите сцени към международни такива.

Всички те, а и огромната публика от развълнувани родители и учители, отбелязаха два юбилея на любимото училище- 45 години Национален учебен комплекс по култура и 30 години Лицей за изучаване на италиански език и култура.

На сцената се сменяха малките хип-хоп  танцьори с красивите гимназисти, танцуващи валс и латино. Имаше арии, разбира се италиански, имаше химни- разбира се български и италиански, имаше много песни дори мускетари, а и истински коне.

Внезапно изсипалият се дъжд развали прическите на публиката, но далеч не помрачи настроението. Едно е сигурно – следващите 30 години за Италианския лицей ще са по вода…

 

*Много таланти –  от италиански

 

 

 

Прочетено 156 пъти
Сподели
  •