Засилен e трафикът през първия почивен ден от поредицата празници. Около 1 милион българи се очаква да тръгнат на път.

Служители на полицията ще подпомагат движението по пътищата в страната. От „Гранична полиция“ са провели срещи с колегите си от всички съседни държави и са се договорили да няма неработещи гишета в натоварените дни по границите, съобщи БНТ.

Освен за струпвания, по време на Великденските празници полицията ще следи и за съмнителни лица около храмовете. Засилено ще е полицейското присъствие и на жп и автогарите. Едно от най-ангажираните звена е дирекция „Пожарна безопасност“. Направени са предписания за безопасност на 59 храма и 28 места за настаняване.

Традиционно по празниците ще има и засилени проверки на шофьорите за употреба на алкохол и наркотици и висока скорост. От „Пътна полиция“ издадоха, че акциите ще са на 2, 3 и 5 май през нощта. Особено внимание се обръща на аварийните ленти по магистралите – спирането в тях е забранено, а при авария в никакъв случай не напускайте автомобила.

Голяма част от сънародниците ни са избрали за празниците Гърция. Там обаче синдикатите са организирали транспортни стачки. Днес фериботите не работят, предаде кореспондентът на БНР в Атина.

„От утре сутринта, когато започне движението на фериботите, се очаква напрежение по пристанищата. За туристите няма проблем – заведенията и хотелите работят, магазините са отворени. В северната част на страната – Халкидики и Кавала, собствениците казват, че отварят само заради българските туристи“.

Прочетено 3 пъти
Сподели
  •