Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в гр. София, съобщиха от пресцентъра на служебния кабинет.

„Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет. Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста“, съобщават още от пресслужбата на Министерски съвет.

Така решението за частната болница просъществува по-малко от ден. Във вторник Министерският съвет одобри създаването на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“, София, съгласно законоустановения ред за целта в Закона за лечебните заведения.

Съгласно представената проектна документация, инвеститорът „Търговска лига – Глобален аптечен център“ АД има намерение да създаде лечебно заведение за болнична помощ „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“, което ще осъществява на територията на гр. София.

Лечебната дейност ще се реализира по 39 медицински специалности, в 30 клиники и отделения с общо 413 легла, отделения без легла и лаборатории за диагностика и лечение на лица както от 0 до 18 години, така и над 18 годишна възраст, посочиха от правителствената пресслужба.

Проектът е от 2022 година, но беше поставен на пауза от Министерство на здравеопазването. Тогава идеята за частна детска болница раздели на две обществеността.

Прочетено 2 пъти
Сподели
  •