Служебният министър на земеделието Христо Бозуков смени и шефа на фонд „Земеделие“, разплащателната агенция за парите от ЕС, която годишно оперира с близо 3 млрд. лв., съобщи „Български фермер“.

Мястото на досегашния директор Васил Грудев се заема от икономиста Борис Михайлов. Решението е взето на заседание на Управителния съвет на фонда.

Грудев пое руля на Разплащателната агенция през юли 2019 г., след като предшественикът му Живко Живков подаде остава. Грудев е юрист по образование. Завършва магистратура във Франция, специализирал е европейско сътрудничество в Нидерландия.

По-рано през деня министър Бозуков смени и ръководствата на „Напоителни системи“ и САПИ – Системата за агропазарна информация. Още в първите дни след поемането на поста на служебен министър Бозуков заговори за одити и проверки във фонд „Земеделие“. Инспекцията на вътрешния одит на агроведомството обаче не установи нарушения.

През миналата седмица Васил Грудев и Христо Бозуков дори бяха заедно на откриването на селскостопанското изложение „БАТА Агро“ в Стара Загора.