Холивудската звезда Анджелина Джоли се снима с рояк пчели, за да заостри световното внимание към проблема с тяхното изчезване. Видеото е за специален материал на списание National Geographic.

По думите на организаторите на фотосесията тя е преминала успешно, без нито едно ужилване. Всички на снимачната площадка, освен актрисата, били в защитни костюми. Също така било и достатъчно тихо и тъмно, за да не се дразнят пчелите.

Анджелина стояла покрита със стотици пчели в продължение на цели 18 минути. Тялото й било намазано със специални феромони, за да могат насекомите да пълзят по нея в определена посока.
Специалният материал на National Geographic алармира, че в последните десетилетия популацията на пчелите стремително намалява, което, на свой ред, може да застраши човечеството с глад, тъй като няма да има кой да опрашва растенията. В броя се разказва и за инициативата на ЮНЕСКО, която Анджелина Джоли подкрепя: до 2025 г. организацията планира да увеличи броя на пчелите на планетата със 125 милиона екземпляра.

Прочетено 115 пъти
Сподели
  •