Тежък инцидент с пострадали полицаи на Околовръстното шосе в София. Бус с 10 нелегални мигранти се удари в микробус на жандармерията. Един полицай е тежко пострадал е транспортиран към болницата. Има и други пострадали при инцидента.

Най-тежко е състоянието на 51-годишен полицай, изпаднал в безсъзнание при сблъсъка. Той е с тежка черепно-мозъчно травма и опасност за живота. В момента го оперират. В болницата са също шофьорът на микробуса и трима от мигрантите. Правят им се изследвания.Друг пострадал от мигрантите е настанен в спешното отделение на ВМА. Пациентът е с нараняване в областта на главата и му се правят необходимите изследвания за установяване на обективното му състояние, съобщиха от болницата.

Инцидентът станал, след като бусът с мигранти излязъл на Околовръстното от автомагистрала „Тракия“, след което започнала гонката с полицията.

В идеята си да спрат нелегалните имигранти друг микробус на жандармерията е пресрещнал пътя му. Водачът обаче не спрял и се ударил в превозното средство на полицията. Мъжът е пострадал, но няма данни за състоянието му.

По информация на БНР мигрантите са сирийци.

Прочетено 19 пъти
Сподели
  •