Българската авиокомпания „Гъливер“ спря да продава билети за  полета  София-Скопие  от 21 май, съобщи специализираният самолетен портал Ex Yu Aviation.

Според македонски медии полетите се осъществяват със 7-8 пътници, а е имало случаи, когато са борда е имало само двама-трима души, по-малко от екипажа.

Засега не е ясно дали  полетите се отменят окончателно, тъй като няма обяснение от българската авиокомпания, която е спряла да продава билети и за Тирана.  Скопие и Тирана бяха  единствените чужди дестинации на „Гъливер“, пише Травел нюз.

Авиокомпанията поддържаше маршрута София-Скопие  с турбовитлов самолет ATR 72–600 , който е  с  капацитет  65 места.  Полетите бяха в понеделник и в събота. Цените – от 128 до 300 лв. за двупосочно пътуване.

Авиолинията Скопие-София  беше обявена от българския премиер Кирил Петков като първа мярка  за изграждане на доверие между  двете страни. На първия полет тържествено на борда на самолета бяха официални лица, сред които и министърът на транспорта Николай Събев (на снимката).

 

Прочетено 28 пъти
Сподели
  •