Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „БСП за България“. Папката взе председателят на парламентарната група Корнелия Нинова.

Преди папката с мандата Радев й връчи букет от червени рози. Причината – днес Нинова е рожденичка. Тя също беше подготвена с кутия бонбони „Мерси“.

Спрях се на вашата политическа формация в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност“, заяви Румен Радев.

И допълни: „Надявам се, че стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българския парламентаризъм ще бъде още един мотив за съставяне на редовно правителство“.

„Разбираме тежестта на ситуацията и отговорността, която ни се възлага. Ще направим всичко, което зависи от нас, да има редовно правителство. Доказахме в предишни опити, че можем да разговаряме разумно и спокойно, с отговорност към националния интерес на страната с колегите от другите парламентарни партии, ще продължим да търсим съгласие и да съставим редовен кабинет, който е необходим на страната ни“, заяви Корнелия Нинова.

Прочетено 8 пъти
Сподели
  •