Шумно е в община Костенец. Приятен шум, създаван чрез проекти за модернизация на пътища и друг вид инфраструктура, както и на модерни спортни съоръжения. Част от средствата са спечелени по различни европейски проекти, а други са отпуснати с постановление на Министерски съвет пак възоснова на добри идеи. В момента се работи по рехабилитацията на улица “Кокиче” в града. Подписан е договор за ремонт на улици в Момин проход и в село  Костенец. Изпълнен е проектът за реконструкция и рехабилитация на общински път между град Костенец и село Костенец. Екипът на общината е готов и  с реновирането на улица „Зорница“ и улица „Самуил“ в града.

Един от успехите и гордостта на кмета на Костенец Йордан Ангелов и на екипа му, е инвестициите в спортни бази в общината. Сред тях- изграждането на  комбинирано игрище  в ОУ „К.Костенечки“, с. Костенец. С игрище за баскетбол и футбол, писта за лекоатлетически спортове.

Общината има и допълнителен бюджет от 550 656 хиляди лева за мултифункционално игрище за волейбол и тенис на корт в град Костенец. Средствата бяха преведени в бюджета на общината след решение на Министерския съвет.  Проектът предвижда площадката за баскетбол (намираща се зад ДГ „Здравец“) да бъде превърната в многофункционално игрище с размер на игралното поле 23,77 м /10,97 м. за тенис на корт и 18м /9м за волейбол и съответни обезопасителни ивици около него с краен размер 19,0 м./36,0 м. Настилката е акрилна, положена върху асфалт и разчертаване за тенис корт и волейбол. Ще бъде изграждана и нова обслужваща сграда в имота, в която ще бъдат разположени санитарни възли, съблекални, помощно помещение и тераса за отдих за удобство на трениращите. Ще има и площадка за игра на деца до 3 години.

Прочетено 503 пъти
Сподели
  •