Проф. Кантарджиев с весело посадената маска на главата се оказа основен враг на Тутраканската селищна система

Един професор с весел нрав, явно обичащ телевизионните изяви, народното говорене и затова прокламиращ ползата от доматения сок в пандемия, подля вода или доматен сок под лъснатите обувки на новата служебна власт.  Без да иска самият той.

Пратен в пенсия или не, проф. Тодор Кантарджиев блесна като основен враг на Тутраканската селищна система в общата служебна еуфория за изчегъртване и мегаломански промени на статуквото.  Какъвто враг беше Рейгън, възпян в един от култовите лозунги от апогея на социализма.

Ма мислете, мили хора министри и съветници. Ясно, че комсомолският устрем кой от служебното правителство повече врагове ще отстреля, затрива всякакъв здрав разум, но как пък професорът излезе основният паразит? Сигурно, защото е от заразните болести…

Нито е член на ГЕРБ, нито е замесен в далавера. Човекът, който дори не каза в пандемичните месеци, че е загубил съпругата си, покосена от тежка болест. После спомена само, че му се е родило внуче, което тя обаче не дочака…

Професорът бе в основата на изследването на вируса, привлече към института много можещи млади хора. Вярно, че никой не е безгрешен. Кантарджиев иначе може да си има някакви кусури. Но размаханата му днес вина е, че е станал на 65 години.

Проява на ужасно лош вкус и опасна тенденция в семплите общества, е дискриминацията по възраст. Впрочем тя днес личи и в коментарите, които защитават професора. В противовес на неговото пенсиониране неджентълменски се припомня, че всъщност какички на Кантарджиев са новата съветничка на здравния министър или депутатът- доайен, открила 45-ото Народно събрание. И какво от това, ако Тодор, Мира и Мика имат своите безспорни качества?

Днешните президенти на най-големите държави са били тинейджъри, когато се е раждал Кантарджиев.

Друго обаче още по-неприемливо е, че някакви хора, попаднали на министерски кресла у нас, опасно се вживяват като спасители на нацията, а нацията, сякаш отново седнала в миманса и наблюдава отстрела. И вечер само  хейти във Фейсбук. Като махнеш изявите в социалните мрежи останалото много намирисва на едни отминали времена и на някогашните отечественофронтовски комитети.  Овластени внезапно кадри решават кой е враг и кой приятел. На народа!

Всичко това се решава на избори. А като заговорихме за избори – провеждането на извънредните са основната задача на служебното правителство. Вотът и ваксинацията.

Два месеца мандат няма да стигнат да направиш проверка на 400 язовира, нито да смениш кардинално начина на банково финансиране за малките фирми. То за намаляването на едни цени на чадъри и шезлонги нямаш време, щото при вота лятото ще е до средата.

Трябва обаче да се осигурят машини за гласуване. Защото те са вече по закон! Ама машини май няма да има достатъчно.  А законът? Е, ще гласуваме и с хартия.

За да не се види този ни дефицит, дай да мачкаме странично по всички сфери.

Другият „ресор“ на служебното правителство трябваше да е пандемията. Ковид сега се укроти, но вероятно потрива ръчички за наесен. Ваксини вече има бол, но далеч не се увеличават пропорционално на тях ваксинираните.

При служебното правителство имунизационният ентусиазъм на голяма част от българите явно спихна и повечето разчитат на доматите на Кантарджиев, вместо на „Пфайзер“, „Модерна“, Астра или „Янсен“. В това време другите държави вече отчитат над 50% имунизирани и започват да ваксинират децата.

Някой попита ли какво става в ромските общности с ваксинацията? Преди дни се прокрадна информация от Русе, че тамошните тъмнички бабанки бягали от иглата, защото ваксината срещу COVID-19 щяла да отнеме  оплодителните им способности, разбирай доходите им.

Но да се върнем на професора с веселата маска на главата. Примерът с него дано да подскаже на новата власт да не търси трескаво специализация за проф. Балтов или проф. Мутафчийски!

Добър учител, лекар или свещеник „пенсионира“ само Господ.

Не Стойчо от служебното министерство.

Това народът го е казал дълго преди въобще да има избори.

 

Прочетено 397 пъти
Сподели
  •