Костинброд и Божурище с рекордни инвестиции на глава от населението

дек. 19, 2020 | Препоръчано от NextNews, София-област | 0 коментари

Костинброд и Божурище са общини, които през последните години привлякоха голям брой инвестиции. На човек средно в Костинброд се падат 6 300 лв. инвестиции, а в Божурище те са 11 146 евро

За това допринасят изграждането на Западната дъга на Околовръстен път и Северната скоростна тангента, имайки предвид, че един от основните приоритети на правителството на Бойко Борисов е развитието  на общините и  привличане на инвестиции в регионите чрез добра инфраструктура и изграждане на промишлени зони. Разбира се този успех се дължи и на добрата местна политика, както и грижата за бизнеса от страна на местните кметове.

Наред с многобройните инвеститори в  община Костинброд двама от изключително сериозните инвеститори за България, за Балканите, за Европа – получиха сертификати за инвеститор – Клас А. С това донесоха не само престиж на общината, но допълнителни инвестиции за общинската инфраструктура – ново кръгово, което се строи в момента в промишлената зона, нов път, който ще е свръзката на общината  с магистрала “Европа”.

Община Божурище се гордее  с развитието на Индустриална зона София – Божурище, на нейна територия се установяват редица инвеститори, чакат и много бъдещи, които вече са дали  своята заявка за подходяща локация. Общината е една с  най- ниската  безработица, 1,50 %,   Интересът към Божурище расте с всеки изминал ден.

Двете общини са доказателство, че с екипна работа и професионално отношение от страна на администрация и общински съвет – бизнесът намира благоприятна среда за развитие на своите бизнес намерения. С изключително подходящото местоположение на общините  – близостта до столицата и до главни републикански пътни артерии, те стават все по интересни за българските и чуждестранни инвеститори.

Прочетено 130 пъти
Сподели
  •