Великден е символ на победата на доброто над злото, на живота над смъртта.

Денят на Възкресението е символ на нашата вяра в доброто. В по-доброто бъдеще за семейството ни, за приятелите и близките ни. На този светъл ден е необходимо да погледнем дълбоко в душите си и запитаме, кое е важно нас, кое ни прави щастливи и в какво намираме спокойствие.  И още: запазихме ли съкровеното в душата си?

Дните ни започват по един и същи начин и това може да продължи месеци, дори години наред. Ставаме рано, гледаме сутрешен блок, отиваме на работа, взимаме децата от училище и се прибираме рухнали, приготвени на дивана за вечерна емисия новини, след което уморени се запътваме към леглото и така до следващата сутрешна аларма.

В това забързано ежедневие често пренебрегваме близките си, сийнваме смс-те им, дори понякога натискаме безшумен режим, когато виждаме на екрана: мама, тати или баба или my best friend. И не защото те не са ни важни, а защото сме погълнати от ежедневните си проблеми, които в този момент ни изглеждат на „живот и смърт“.

Служебните тревоги отминават, но безценният глас на близък човек се помни винаги, защото това е любовта-чиста и истинска. Вярата и обичта са най-добрите ни спътници – само чрез тях можем да съхраним душите си.

Нека отворим сърца, да бъдем добри и да го показваме на хората, които са винаги с мисъл за нас. Днес на Великден, но и всеки ден!

Прочетено 203 пъти
Сподели
  •